În această toamnă, cu sprijinul Cluj IT Cluster, Municipiul Cluj-Napoca își reia activitatea ca pol național al inovării printr-o săptămână dedicată temei, cu organizarea a două evenimente majore. În perioada 12-14 octombrie, va avea loc Cluj Innovation Days 2020, una dintre cele mai importante conferințe anuale dedicate tehnologiei, business-ului și inovării din România. Agenda continuă, pe această linie, cu ETRIA World Conference “TRIZ Future” 2020, eveniment în care specialiști de renume național și internațional vor propune soluții inovatoare pentru provocările cu care ne confruntăm în societatea de azi în diferite domenii de activitate, plecând de la metodologia TRIZ generată de colaborarea dintre mediul academic și comunitățile industriale.
The European TRIZ Association (ETRIA) alături de Cluj IT Cluster și cinci universități partenere (Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și de Medicină Veterinară, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca) organizează, în această toamnă, cea de-a douăzecea ediție a ETRIA World Conference “TRIZ Future” 2020. Evenimentul, realizat cu sprijinul International Federation for Information Processing (IFIP), propune o serie de conferințe inedite care îmbină teme precum tehnologiile digitale, gândirea sistemică și creativă sau open innovation frameworks, în încercarea de a găsi soluții complexe pentru provocările actuale din diferite domenii de activitate.
Aducând împreună companii industriale, centre de cercetare, instituții educaționale și cercetători independenți, conferința urmărește să promoveze instrumentele de tip TRIZ la nivel global și se constituie, astfel, ca un forum internațional dedicat schimbului de idei inovatoare pe care le poate genera colaborarea dintre mediul academic și comunitățile industriale.
“Suntem onorați că ediția aniversară a conferinței mondiale ETRIA TRIZ Future 2020 este organizată la Cluj-Napoca. Acest lucru indică vizibilitatea internațională în plan științific și practic a inovației structurate din ecosistemul clujean. Conferința aduce pe tapet implicațiile pe care inteligența artificială și digitalizarea le aduce în accelerarea procesului de inovare și rezolvare inovativă a problemelor complexe, alături de metode avansate de inovație într-un cadru colaborativ încurajat de inovația deschisă. Conferința include participanți de pe întregul mapamond, din Japonia, China, Coreea de Sud, Australia, Rusia, SUA, Franța, Germania, Anglia, Finlanda, Italia, Polonia, România, Maroc, Singapore, India și multe alte țări.” Stelian Brad, Președinte Cluj IT Cluster
Evenimentul va avea loc în perioada 14-16 octombrie 2020 și va include sesiuni plenare, dezbateri și masterclass-uri, cu participarea a peste 20 de speakeri de calibru național și internațional printre care Michèle Routley (Director Emerson Advanced Design Centre), Isak Bukhman (Președinte Altshuller Institute for TRIZ Studies), Vladimir Petrov (Prof. dr., Plekhanov Russian University of Economics), Stelian Brad (Prof. dr., Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca), Johannes Daxenberger (cercetător postdoctoral, Technical University of Darmstadt), Bill Fowlkes (VP, Analytics and Workflow Solutions), Lin Kayser (CEO, Hyperganic Technologies AG) și Dimitri Sidorovitch (Chairman of the Board, DEIP Blockchain Technologies).
În contextul actualei crize Covid-19, conferința, inițial planificată în orașul Cluj-Napoca, se va desfășura în format online, iar cei interesați să participe se pot înscrise pe platforma dedicată (https://tfc20.eu/registration/).
Contact:
Prof. dr. ing. dr. ec. Stelian Brad
Departamentul de Ingineria Proiectării și Robotică
Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca
Președinte Cluj IT Cluster