Stăpâniți limbajul. Bine ! V-ați specializat în cadrul Dumneavoastră de lucru. Perfect! Dar ce urmează? Sunteți confortabil cu codul pe care l-ați scris acum 1 an? Îl puteți citi cu ușurință? Puteți vedea în continuare o mare diferență între codul Dvs. și codul scris de seniorii în echipă ? Sau față de codul din cadrul pe care îl folosești?

Acest training vă va duce abilitățile de codare Java la nivelul următor, concentrându-vă pe principiile și regulile cheie de proiectare pe care să le utilizați în stilul dvs. de codare. Vom trece în revistă și vom dezbate cele mai bune practici majore de scriere a codului Java profesionist în aplicații mari, având ca scop scrierea unui cod care poate fi menținut și ușor de înțeles. Ideile se bazează pe principiile de bază ale Clean Code, adăugând multe bune practici mai recente care s-au cristalizat după versiunea 8 a limbajului Java (adică folosind Streams și Lambdas).

Instruirea este compusă din două secțiuni majore. În primul rând, vom parcurge conceptele cheie de stăpânit, demonstrând fiecare în exemple de cod. Apoi, în a doua jumătate a antrenamentului, vom « curăța » împreună un exemplu de cod mai mare, discutând și aplicând multe dintre cele mai bune practici pe parcurs.

Instruirea este presărată cu zeci de sfaturi și trucuri aplicabile imediat în munca de zi cu zi.

Participanții vor obține o bună cunoaștere a:

– cum ar trebui să arate o semnătură de metodă

– de ce și cum să evitați argumentele booleene

– cum să lucrați cu excepții în mod eficient

– funcții pure și efecte secundare

– obiecte imuabile

– adevărată Programare Orientată pe Obiecte

– când și cum să evitați adăugarea de comentarii în cod

– multe refactorizări automate ale utilizării IDE moderne (Eclipse și IntelliJ)

Participantul ideal are cel puțin 1 an de experiență de lucru ca developer, dar orice cursant entuziast este binevenit.

Atelierul va fi livrat în limba română.

Seminarul propus se adresează atât angajaților cu experiență de minim un an ca developer cât și celor la început de drum, dornici să învețe, aflați pe poziții operaționale, aparținând IMM-urilor ce își desfășoară activitatea în Regiunea NV.

Acțiunea este organizată în cadrul proiectului Competactiv+ (contract POCU/464/3/12/127968, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020) implementat în parteneriat de către Asociația Patronilor și Meseriașilor, Asociația Cluj IT și Școala Informală de IT. 

Mai multe detalii pe FutureSkills