Next Generation Brained City

Echipa Nucleu de Management si Implementare Proiect

 

Paulina Mitrea, PhD – Manager Proiect

Andrei Kelemen  – Director Executiv EMC  

Alexandru Tulai, Ing – Manager Dezvoltare Procese de Business

Stelian Brad, PhD – Manager Inovare  

Ioan Dragan, Ing – Manager Configurare

Daniel Homorodean, Director ARXIA – Responsabil Proiect Pivot “Modelare Procese in Administratia Publica”

Ovidiu Pintea, Director OPTIMA GROUP  – Responsabil Proiect Pivot “Bursa On-Line pentru aprovizionarea mediului urban cu Produse   Alimentare Ecologice”

Cristian Ureche, PhD, PITECH Plus – Responsabil Proiect Pivot “Solutii inteligente pentru Parcari”

Vasile Dadarlat, PhD, UTCN – Responsabil Proiect Pivot “ Platforma Middleware pentru Retele de Senzori Inteligenti / WSN”

Responsabili sub-proiecte de design:

Eneia Todoran, Rodin Socaciu, Rodica Potolea, Csilla Fulop, Ovidiu Stan, Corina Moldovan, Petru Dobra & Valentin Sita, Tiberiu Letia, Gh. Sebestyen, Ioan Nascu, Adrian Colesa, Razvan Barlutiu

 

Project Description

Proiectul “Dezvoltarea Inovativa prin Informatizare a Ecosistemului Urban Cluj-Napoca”

[„Cluj-Napoca: Next Generation Brained City” ]

  • Este finantat prin Programul Operational Sectorial pentru Cresterea Competitivitatii Economice POSCCE / Op.1.3.3
  • Valoarea totală a proiectului este de 7.278.335,00 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 5.220.000 lei. Valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din FEDR este de 4.489.200,00 lei,iar valoarea eligibilă nerambursabilă acordată din bugetul național este de 730.800,00 lei.

Proiectul este menit a genera un areal de vietuire bazat pe conceptul inovativ de comunitate de tip urban  ecologica si complet informatizata, consacrata sub paradigma de „networked ecological city”. Conform acestui concept, mediul nostru urban are sanse sa devina un mediu armonios si eco-eficient, in care componentele si nivelurile specifice sunt armonizate prin intermediul unei informatizari integrative si exhaustive, aceast sistem informatic urban jucand rolul  de „creier” („brain”) ce utilizeaza date colectate prin intermediul unor retele de senzori („smart sensor networks”), dar si prin intermediul operatorilor umani din toate contextele specifice ale comunitatii (de business, culturale, educationale, sociale, medicale etc),  pentru a gestiona si armoniza intr-un mod inteligent resursele si componentele comunitatii de la fiecare dintre aceste niveluri.

Obiectivul general al proiectului este acela de a contribui la dezvoltarea inovativă a ecosistemului urban Cluj Napoca prin informatizare, in contextul lui sunt dezvoltate 4 produse IT  inovative până în stadiul de marketabilitate, cât și alte 12 componente/produse IT propuse a fi dezvoltate până în stadiul de analiză și design. O componentă importantă din bugetul proiectului este destinată pentru  dezvoltarea organizațională a Clusterului Cluj IT, cu scopul de a contribui la întărirea sectorului IT, ca industrie cu aport substanțial la dezvoltarea comunității.