Cluj Innovation Days 2014

 

Project Description

Evenimentul Cluj Innovation Days 2014 este structurat în trei sesiuni tematice, și anume Mastering Innovation, Fostering Entrepreneurship și Showcasing Innovation, fiind organizat astfel pentru a surprinde cele trei apecte constitutive ale inovării.

Prima sesiune tematică vizează inovarea într-un context mai general și urmărește aspecte legate de gestionarea inovării prin manangementul produsului inovativ, proprietatea intelectuală, suportul obținut prin politicile și strategiile la nivel european, precum și alte aspecte legate de capacitatea de a implementa și susține procesele suport ale inovării.

Cea de-a doua sesiune este orientată spre zona antreprenorială și își propune să prezinte auditoriului principalele mecanisme și etape în consolidarea și valorificarea unei idei inovative, prin trimitere directă la ingredientele start-up-urilor, spin-off-urilor precum și forme de atragere a investițiilor și alte surse de finanțare disponibile.

Ultima sesiune tematică, Showcasing Innovation, își propune să exemplifice toate mijloacele și mecanismele ce susțin inovația prin povești de succes din zona de business, menite să motiveze și să inspire tinerii în dezvoltarea unor inițiative antreprenoriale, dar și micile companii, aflate într-un stadiu incipient de dezvoltare.

În prima zi a evenimentului, la deschiderea oficială a Cluj Innovation Days, sunt așteptate personalități de la nivelul Comisiei Europeane, din administrația publică centrală și locală, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri și de cercetare-inovare, care vor susține alocuțiuni plenare, urmând ca în a doua parte a zilei să fie prezentate comunicările din cadrul sesiunii de Mastering Innovation. În cea de-a doua zi se vor desfășura în paralel cele două sesiuni pe Fostering Entrepreneurship și Showcasing Innovation.