29 Octombrie 2019

Pentru a întări comunicarea între organizații cu scop similar și pentru a sprijini schimbul de bune practici, Cluj IT a semnat un memorandum de cooperare cu Bit Alliance, în timpul vizitei recente în Cluj. Documentul a fost semnat de Andrei Kelemen, director executiv Cluj IT și de Tatjana Vucic, director executiv Bit Alliance.

Având în vedere că sectorul digital aduce în permanență noi provocări, această cooperare va fi semnificativă pentru crearea unui mediu de afaceri prosper, contribuind la unul dintre cele mai importante obiective ale clusterului: îmbunătățirea competitivității în rândul copaniilor de IT, atât în Cluj, cât și în Bosnia și Herțegovina. În acest sens, Cluj IT și-a exprimat aprecierea pentru utilitatea colaborării și oportunitatea începerii unui astfel de parteneriat.

„Astăzi este ziua în care am pus bazele a ceea ce sperăm să devină o relație durabilă între două ecosisteme importante din această parte a continentului nostru, Clujul și Sarajevo. Comunitățile noastre au cunoscut tragedii și greutăți în trecutul nu foarte îndepărtat, dar suntem hotărâți să lăsăm toate acestea în urmă și să construim un viitor luminos pentru noi și pentru generațiile viitoare. Cluj și Sarajevo au potențialul de a deveni o poveste de succes despre colaborare, proiecte comune și dezvoltare socio-economică, în care industria IT este una dintre pietrele de temelie. Așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm acest parteneriat pentru a deveni o astfel de poveste.”, a spus Andrei Kelemen, directorul executiv al clusterului Cluj IT.

Tatjana Vucic, directorul executiv Bit Alliance, subliniază că modelele de afaceri ale clusterelor sunt foarte specifice și că este necesară cooperarea pentru a schimba și adopta practici de succes ale altor organizații de acest tip. „Cluj IT Cluster reunește companii mari, piloni importanți în ceea ce privește poziționarea industriei IT din România ca o industrie de frunte. Întrucât Bit Alliance face eforturi ca industria IT să devină o ramură strategică a economiei din Bosnia și Herțegovina, cooperarea cu clusterul Cluj IT ne va ajuta să realizăm acest aspect prin adoptarea și împărtășirea practicilor de calitate.”, a declarat Tatjana Vucic, director executiv Bit Alliance.

Cluj IT este o organizație de tip cluster inovativ, având în momentul de față peste 80 de organizații active în sectorul tehnologiei informației: furnizori de servicii și soluții software, universități și institute de cercetare, organisme publice și alte organizații catalizatoare.

Bit Alliance este o asociație activă din 2014, în cadrul căreia sunt reunite cele mai mari companii de IT din Bosnia și Herțegovina. Pentru a dezvolta un mediu de afaceri pozitiv, organizația urmărește dezvoltarea oportunităților pe piața industriei IT, abodrdând numeroase obstacole cu care se confruntă companiile din acest sector.

 

20191012_DC_ClujIT-Bit Alliance-4322

20191012_DC_ClujIT-Bit Alliance-4332