6 decembrie 2019

Cluj IT Cluster are în vedere crearea unui ecosistem care să sprijine dezvoltarea sistemului de inovare național. Pentru a realiza acest obiectiv, cooperarea și schimbul de idei cu diverși actori este esențială, aducând industria IT din România cu un pas mai aproape de succes. Cluj IT a pus astfel bazele unui parteneriat alături de Universitatea din Petroșani, menit să consolideze și să extindă relația cu mediul academic și să deschidă un nou drum spre diversificarea proiectelor ulterioare.

„Anul 2019 este un an important pentru Cluj IT deoarece am reușit să ne îmbogățim comunitatea primind alături de noi mai multe universități importante din țară, printre care și cea mai recentă – Universitatea din Petroșani. Suntem într-o strânsă legătură cu mediul de cercetare, iar prin această nouă colaborare contribuim cu forțe noi la întărirea performanțelor economice cu impact social din țara noastră. Fiind un cluster care grupează organizații inovatoare, care dispun de expertiză și entuziasm în domeniul tehnologiei informației și nu numai, Cluj IT are potențialul să sprijine evoluția digitalizării în diverse comunități, inclusiv în unele afectate de transformări structurale precum Valea Jiului.”, a punctat domnul Andrei Kelemen, directorul executiv al Cluj IT.

Sectorul digital avansează, aducând în permanență noi provocări și lăsând amprente din ce în ce mai vizibile – abordările tradiționale ale consumatorului digital sunt lăsate în urmă, start-up-uri ajung să devină lideri în industrie, iar mediul de afaceri din sectorul IT se transformă rapid. Înțelegerea detaliată a obstacolelor, dar și a oportunităților acestui fenomen care domină societatea actuală se numără printre principalele obiective ale Clusterului Cluj IT, fiind sprijinit, printre altele, de organizațiile din mediul academic.

“Cooperarea cu Cluj IT poate fi înțeleasă ca o reacție pozitivă din partea noastră la tot ceea ce reprezintă inovarea digitală. Susținem inițiativele de acest gen și ne dorim să contribuim activ la obiectivele noului parteneriat și la deschiderea unor noi oportunități de dezvoltare pentru sectorul digital din România.”, a afirmat domnul prof.univ.dr.ing. Sorin Mihai RADU, Rectorul Universitatii din Petrosani.

Despre Cluj IT

Cluj IT este o organizație de tip cluster inovativ, având în momentul de față peste 80 de organizații active în sectorul tehnologiei informației: furnizori de servicii și soluții software, universități și institute de cercetare, organisme publice și alte organizații catalizatoare.

Despre Universitatea Petroșani

Universitatea din Petrosani este o institutie publica de invatamant superior si cercetare, avand peste 3700 studenti la invatamantul de licenta, masterat si doctorat, din care peste 370 sunt studenti straini. Cele 150 cadre didactice impreuna cu studentii si in colaborare cu mediul economic, contribuie activ la dezvoltarea economica locala si regionala.

 

 

Cluj IT warmly welcomes Universitatea Petrosani