17.04.2019

Pentru Cluj IT Cluster, anul 2019 este reprezentativ pentru evoluția procesului de apropiere de mediul academic universitar. Astfel, cu scopul conturării unor noi nivele de cooperare între industria IT și mediul de cercetare, Universitatea din Oradea și Cluj IT Cluster s-au angajat să contribuie la dezvoltarea unor proiecte în colaborare.

“Dezvoltarea sistemului de inovare național necesită conexiuni și schimburi de idei între actori proveniți din medii cât mai diverse, universitățile având un rol important în această privință. Pentru noi este important așadar să ne implicăm în asemenea inițiative care ne apropie de mediul socio-economic într-o relație cu beneficii pentru toți cei implicați”, a declarat domnul prof. dr. Constantin Bungău, Rectorul Universității din Oradea.

În contextul acestui noi parteneriat, se poate discuta despre o extindere regională a Clusterului Cluj IT, care va permite creșterea complexității proiectelor derulate în scopul încurajării perspectivelor inovatoare legate de industria de IT din România, în conexiune cu alte sectoare de activitate. Prin prezența a opt universități, Cluj IT Cluster se poziționează ca o inițiativă unică în țară, cu o comunitate în creștere cantitativă, dar și calitativă a proiectelor comune.

„Universitatea din Oradea face parte din aderările cele mai recente, iar împreună cu celelalte organizații partenere implicate deja în activități și proiecte comune,  reprezintă un pilon important în realizarea misiunii pe care organizația noastră și-a propus să o realizeze în domeniul tehnologiei”, a declarat prof. dr. Stelian Brad, Președintele Cluj IT.

Cluj IT Cluster este o asociaţie de tip cluster inovativ înfiinţată în octombrie 2012, care numără în prezent peste 70 de membri: peste 50 de companii IT cu mii de angajaţi şi o cifră de afaceri cumulată de peste 100 de milioane de euro, universităţi şi institute de cercetare şi organizaţii catalizator. Iniţiativă a mediului de afaceri, clusterul urmăreşte creşterea competitivităţii sectorului IT şi a vizibilităţii industriei de IT româneşti, precum şi poziţionarea Clujului ca un hub digital regional inovator cu impact regional și internațional.

Mai multe informaţii despre Cluj IT Cluster: www.clujit.ro

 

U Oradea logo