Companiile si organizatiile de software si servicii informatice din asociatia Cluj IT Cluster au lansat proiectul Cluj Innovation City, un proiect de dezvoltare urbana care va concentra cea mai mare parte a companiilor de IT din regiune, afirma reprezentantii organizatiei.

„Cluj Innovation City este un proiect de dezvoltare urbana care va concentra cea mai mare parte a companiilor de IT din regiune si care, prin serviciile complementare pe care le integreaza, va crea o serie de locuri de munca, cu impact major atat la nivel regional, cat si national. Acest mix de functionalitati va asigura o dezvoltare durabila pentru regiune si va aduce o serie de beneficii economice si sociale”, a explicat Alexandru Tulai, presedintele Consiliului Director Cluj IT Cluster.

Obiectivul proiectului este sa atragerea de investitii internationale dezvoltarea de proiecte si tehnologii in zona informatica. Proiectul include dezvoltarea de spatii de birouri, laboratoare de cercetare si sali de curs, spatii publice, unitati de invatamant preuniversitar, dar si unitati hoteliere, restaurante si cafenele, plus serviciile necesare pentru functionarea unei astfel de platforme de afaceri si dezvoltare in domeniul IT.

Proiectul este sustinut de presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, si primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc.

Cluj IT este o asociere de organizatii active in domeniul IT, precum companii furnizoare de servicii si solutii software, institutii din sectorul academic, organisme publice locale si centrale. Clusterul este constituit sub forma unei organizatii non-guvernamentale, avand ca membri fondatori 23 de companii private, doua institutii de invatamant superior, Universitatea Tehnica si Universitatea Babes-Bolyai, sase institutii publice si alte organizatii catalizatoare.

Sursa: Wall-Street.Ro

Clusterul IT de la Cluj a lansat un proiect care sa atraga companiile IT din regiune