• Smart Cities of Romania este un eveniment suport in cadrul European Week of Regions and Cities.

9 0ctombrie 2017. Ediţia 2017 a expo-conferinţei Smart Cities of România, care concentrează cea mai mare comunitate smart city din România, aduce la prezidiu nu mai puţin de 37 invitaţi din domenii precum administraţie publică locală şi centrala, asociaţii profesionale, consultanta, IT&C etc. La discuţii vor participa membrii celor mai importante asociaţii profesionale din administraţia publică: Asociatia Municipiilor din Romania, Asociatia Oraselor din Romania, Asociatia Administratorilor Publici din Romania, precum şi reprezentanţi ai Senatului României, Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Ministerului Cercetării şi Inovării etc.

Evenimentul se desfăşoară pe două zile, 10-11 octombrie la JW Marriott Bucureşti şi propune şase sesiuni tematice derulate în plen, precum şi o zonă expoziţionala. Tematica acoperă cele mai importante subiecte din domeniul smart city, de la strategie şi tehnologii până la parteneriate şi exemple de bune practici. Conferinţa aduce în prim plan domeniul mobilităţii urbane şi al proiectelor de smart energy, precum şi măsurile pentru reducerea emisiilor de carbon prin folosirea soluțiilor ITC prin creșterea eficienței de utilizare a infrastructurii de transport.

„Este timpul ca administrațiile publice din România să pună forța tehnologiei în slujba cetățenilor și să facă primii pași reali către guvernarea inteligentă. După ce la ultimele două ediții am dezbătut concepte și am analizat strategii de colaborare, în 2017 ne propunem o abordare concretă a proiectelor smart city, de la definirea cerințelor și obiectivelor, până la gestionarea achizițiilor și măsurarea rezultatelor. Astfel, vom afla de la cei care au început deja aventura smart city (în egală măsură beneficiari și furnizori de soluții), cum se conturează cele mai bune practici și care sunt cele mai dificile obstacole, atât la nivel de tehnologie cât și de proceduri și colaborare interdisciplinară,” afirmă Liliana Balici, reprezentanta consorţiului care organizează conferinţa Smart Cities of Romania.

Evenimentul se derulează sub egida Comisiei pentru învățământ, știință, tineret si sport si Comisiei pentru administrație publica si organizarea teritoriului a Senatului Romaniei, cu sprijinul şi implicarea companiilor Dahua Technology, KMW Systems, Helinick, Siel Invest, Telekom, Honeywell, Huawei, Mastercard, Intrarom, Engie, Pegas, Romkatel, Renault, Parkomatic, Industrial Software, Asti International, Avitech, Life is Hard si a comunitatii Cluj IT Cluster.

“Ne aflam intr-un context in care conceptul de oras intelligent a devenit un subiect foarte prezent la nivel national si international si va continua sa castige popularitate din perspectiva dezvoltarii accelerate a ecosistemelor urbane. Dezvoltarea urbana moderna trebuie bazata pe integrarea tehnologiei, proces in cadrul caruia solutiile adoptate trebuie sa tina cont de specificul fiecarui loc in care acestea sunt implementate. Sustinem acele initiative si solutii care au in centrul lor interesul cetatenilor si al comunitatilor pe care acestia le formeaza, aceasta fiind abordarea definitorie pentru Cluj IT Cluster si pe care o vedem ca fiind cu adevarat viabila in toate eco-sistemele urbane din Romania si de pretudindeni” a declarat Stelian Brad, Presedintele Cluj IT Cluster.

La ediţia 2016 a Smart Cities of România au fost prezente peste 500 de persoane din 27 de institutii publice, 10 asociatii profesionale, antreprenoriale si patronale, 30 de companii internationale si locale.

vizual site