Cluj IT Cluster organizează în 19-21 mai, cea de-a noua ediție a conferinței Cluj Innovation Days, care își propune să analizeze noi modele de sustenabilitate în business și tehnologie, aducând împreună specialiști din industrii diverse și punând bazele unor cooperări importante între parteneri din țară și străinătate.

Uniunea Europeană, prin toate instituţiile sale reprezentative şi în colaborare cu Statele Membre alocă resurse semnificative şi propun planuri care să transforme Europa într-o versiune mai verde, mai digitală, mai rezilientă şi mai adaptată la provocările curente şi viitoare prin care va trece continentul. Conferinţa îşi menţine statutul de platformă pentru facilitarea dialogului între actori relevanţi din mediul privat, autorităţi publice, mediul de cercetare şi dezvoltare, prin aducerea în prim-plan a temei sustenabilităţii economiei și a Pactului Verde European (the Green Deal) lansat de Comisia Europeană.

Cine se poate înscrie ca participant la conferință?

  • manageri din companii mici sau mijlocii active în România, dar și pe plan internaţional, în industrii precum software, telecomunicații, HoReCa, sănătate, biotech, producție, având un interes ridicat privind transformarea digitală sustenabilă;
  • antreprenori sau persoane interesate de zona antreprenoriatului care îşi doresc să descopere cum să se adapteze la noul mediu de business și tranziţia verde a economiei.
  • reprezentanţi şi angajaţi ai companiilor locale din România interesaţi de dezvoltare profesională şi îmbunătăţirea continuă a competenţelor;
  • Investitori în căutare de noi oportunităţi de investiţii şi descoperirea a noi lanţuri valorice, tehnologii emergente şi parteneriate inovative;
  • studenți ce își doresc să completeze studiile lor cu experiențe din mediul practic de business.

În cele trei zile de conferință se vor reuni o serie de invitaţi de calibru național şi internațional, reuniţi sub motivaţia tranziției verzi (green transition) a economiei precum: Emil Boc (Primar Cluj-Napoca), Allen Coliban (Primar Brașov), Astrid Fodor (Primar Sibiu), Ion Lungu (Primar Suceava), Stelian Brad (Președinte Cluj IT Cluster), Thibaut Kleiner (Director, DG Connect), Ciprian Șorlea (Nordlogic), Florin Păun (Safe Cluster), Dacian Dragoș (UBB), Cristina Bădulescu (Climate Kic). Aceștia și mulți alții vor fi cei care vor discuta subiectele propuse în agenda evenimentului și vor răspunde la întrebările participanților în privința opțiunilor pe care le au ca organizații sau ca indivizi.

Mai exact, ei vor aduce în faţa publicului larg intervenţii de specialitate şi discuții de tip panel, practice, pe teme precum transformarea digitală sustenabilă, discuții despre inovarea orașelor și comunităților verzi, despre procesul de transformare a economiei europene prin angrenarea IMM-urilor, susţinerea tranziţiei verzi prin tehnologie şi emergenţa a noi lanţuri valorice şi parteneriate pentru inovare. Participanții conferinței vor descoperi teme de actualitate despre inovarea într-un mod sustenabil și despre transformarea locului de muncă, dar și a comunităților din care facem parte în unele mai “verzi”.

Cea de-a noua ediţie a conferinței Cluj Innovation Days este organizată în cadrul programului Future Skills, implementat de Cluj IT Cluster în parteneriat cu Asociația Patronilor și Meseriașilor Cluj şi Școala Informală de IT. Proiectul aduce o serie de beneficii și acțiuni de sprijin menite să faciliteze o tranziție lină prin procesele de digitalizare și transformare organizațională. Abordarea proiectului presupune un model centrat pe abilități, în care atât angajatul cât și compania pot accesa cunoștințe, expertiză și suport specializat pentru programe de învăţare personalizate pe tot parcursul vieții și programe de învățare la locul de muncă.

Anul acesta conferința va avea loc în perioada 19-21 mai în mediul online. Accesul la activităţile conferinţei este gratuit, iar cei interesați să participe se pot înscrie deja urmând instrucțiunile disponibile de pe website-ul conferinței. Pentru mai multe detalii privind conferința urmăriți pagina: https://clujinnovationdays.com/