La eveniment vor participa atat membrii clusterului inovativ IT, respectiv 23 de companii IT, 2 universitati clujene recunoscute ca fiind dintre cele mai prestigioase din tara, institutii publice si organizatii catalizator, dar si reprezentanti ai Guvernului Romaniei, delegati ai ambasadelor straine si reprezentanti ai mediului de afaceri.

„Cluj IT Innovation Days este primul eveniment de amploare pe care il desfasuram la Cluj-Napoca, la doar 6 luni de la infiintarea clusterului, si ne propunem ca pe viitor sa organizam anual acest eveniment pe plan local, precum si sa participam la evenimente internationale similare. Ne dorim sa promovam Clujul ca un hub IT de importanta regionala, care sa fie recunoscut pentru produse inovative si servicii IT cu valoare adaugata”, a explicat Alexandru Tulai, Presedintele Consiliului Director Cluj IT Cluster.

Evenimentul Cluj IT Innovation Days este organizat in parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, Consiliul Judetean Cluj si Camera de Comert Americana in Romania (American Chamber of Commerce in Romania), cu scopul de a consolida comunitatea IT locala si de a facilita dezvoltarea legaturilor cu parteneri de afaceri internationali, in conditiile in care mai mult de 80% din activitatea companiilor de IT din Cluj este reprezentata de furnizarea de servicii catre tarile vestice, cu precadere Statele Unite, Marea Britanie, Germania, Canada, dar si catre Tarile Scandinave, China si Japonia.

De asemenea, evenimentul se doreste a fi un forum care sa faciliteze stabilirea de parteneriate si identificarea unor potentiali investitori pentru proiectele clusterului, unul dintre acestea fiind Cluj IT Innovation City, un proiect de dezvoltare urbana integrata care va reuni in acelasi perimetru peste 20.000 de specialisti IT in urmatorii 20 de ani.

„La evenimentul Cluj IT Innovation Days, cei interesati au ocazia sa se intalneasca cu reprezentantii companiilor de IT din Cluj si sa afle mai multe detalii despre proiectele de cercetare-dezvoltare derulate in colaborare cu universitatile clujene. In plus, vom discuta despre ce oportunitati de parteneriate public-private putem realiza la Cluj, precum si detalii despre cum investitorii interesati pot beneficia de suport din partea Guvernului Romaniei, pentru accelerarea investitiilor in proiectul Cluj IT Innovation City”, a adaugat Alexandru Tulai.

In total, in cele doua zile ale evenimentului sunt asteptati peste 500 de participanti, din tara si strainatate.

In prima zi a evenimentului, la deschiderea oficiala a Cluj IT Innovation Days organizata la Hotel CITY Plaza, sunt asteptati alaturi de reprezentanti ai mediului de afaceri, reprezentanti ai institutiilor publice locale, reprezentanti ai Guvernului Romaniei si ai mediului universitar, precum si delegati ai misiunilor diplomatice la Bucuresti.

In a doua zi a evenimentului vor fi organizate workshopuri in cadrul sectiunii IT Community – Business, care se adreseaza managerilor de companii de IT din Cluj si din alte centre de profil din regiune, directorilor de IT din firmele clujene din diverse domenii si specialistilor in Business Development. De asemenea, in cadrul sectiunii IT Community – Technology specialisti IT vor sustine prezentari tehnice care se adreseaza atat studentilor de la facultatile de profil cat si profesionistilor din cadrul companiilor specializate in dezvoltare software.

Despre Cluj IT Cluster

Cluj IT este o asociatie de tip cluster inovativ infiintata in octombrie 2012, avand ca membri fondatori 23 de companii IT, 2 institutii de invatamant superior, Universitatea Tehnica Cluj-Napoca si Universitatea Babes-Bolyai, 7 institutii publice si organizatii catalizator.

Cluj IT Cluster este o initiativa de business cu scopul de a creste competitivitatea in IT, de a face mai vizibila si mai atractiva industria IT din Romania, respectiv de a pozitiona Clujul ca un hub regional IT inovativ. Clusterul are sustinerea guvernului si a autoritatilor locale, care considera Cluj IT o initiativa de importanta nationala.

Prioritatile clusterului pentru urmatoarea perioada sunt reprezentate de: extinderea prezentei internationale prin competitivitate ridicata si prin produse sau servicii inovative; dezvoltarea unui mecanism de cooperare eficient intre universitati si industria IT, care sa aiba ca rezultat un numar cat mai mare de specialisti IT foarte bine pregatiti; realizarea Cluj IT Innovation City prin care comunitatea IT sa aiba acces la infrastructura necesara pentru dezvoltare continua, inovare si colaborare in proiecte de anvergura.