Proiectul de dezvoltare urbana Cluj Innovation City obtine sustinere din partea autoritatilor locale

Cluj-Napoca, 4 februarie 2013 – Reprezentantii Cluj IT Cluster si cei ai administratiei publice locale si centrale, reprezentanti ai mediului academic, alaturi de o serie de experti si consultanti in business, precum si potentiali investitori, s-au reunit intr-o intalnire de lucru la Cluj-Napoca, unde a fost prezentat proiectul Cluj Innovation City.

Presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, si primarul Municiupiului Cluj-Napoca, Emil Boc, si-au manifestat sustinerea fata de proiectul de dezvoltare urbana, care va concentra cea mai mare parte dintre companiile de IT din regiune.

„Cluj Innovation City este un proiect de dezvoltare urbana care va concentra cea mai mare parte a companiilor de IT din regiune si care, prin serviciile complementare pe care le integreaza, va crea o serie locuri de munca, cu impact major atat la nivel regional, cat si national. Acest mix de functionalitati, va asigura o dezvoltare durabila pentru regiune si va aduce o serie de beneficii economice si sociale”, a explicat Alexandru Tulai, Presedintele Consiliului Director Cluj IT Cluster.

Obiectivul strategic al proiectului Cluj Innovation City este de a concentra capitalurile internationale pentru stimularea si dezvoltarea de proiecte si tehnologii inovative in domeniul IT, intr-un mediu de lucru atractiv si creativ. Proiectul include dezvoltarea de spatii de birouri, laboratoare de cercetare si sali de curs, spatii publice, unitati de invatamant preuniversitar, dar si unitati hoteliere, restaurante si cafenele, plus serviciile necesare pentru functioanarea unei astfel de platforme de afaceri si dezvoltare in domeniul IT.

Atat presedintele Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, cat si primarul Municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, si-au manifestat deschiderea si sprijinul pentru acest proiect inovativ, care va avea un impact major asupra cresterii competitivitatii regiunii si a dezvoltarii orasului. Reprezentantii administratiei centrale s-au aratat de asemenea placut surprinsi de initiativa mediului privat de a dezvolta un proiect atat de ambitios.

In urma intalnirii de lucru, reprezentantii Cluj IT Cluster, impreuna cu membri administratiei publice locale si centrale, au conturat principalele directii de devoltare pe termen mediu si lung, care sa contribuie la atingerea obiectivului asumat, printre acestea numarandu-se cresterea activitatilor de promovare interna si internationala, transformarea proiectului Cluj Innovation City in proiect strategic la nivel regional, precum si cresterea competitivitatii Clujul fata de judetele din zona.

Despre Cluj IT Cluster

Cluj IT este o asociere de tip cluster compusa din organizatii active in domeniul tehnologiei informatiilor: companii furnizoare de servicii si solutii software, institutii din sectorul academic, organisme publice locale si centrale.

Clusterul este constituit sub forma unei organizatii non-guvernamentale, avand ca membri fondatori 23 de companii private, doua institutii de invatamant superior, Universitatea Tehnica si Universitatea Babes-Bolyai, sase institutii publice si alte organizatii catalizatoare.