Cluj IT Cluster susține proiecte prin care IMM-urile vor putea accesa peste 3 milioane de euro, până în 2025

by | Jan 13, 2023 | Blog, News, Press releases | 0 comments

  • Cluj IT Cluster susține proiecte prin care IMM-urile vor putea accesa peste 3 milioane de euro în finanțări directe, prin scheme de tip finanțare în cascadă, până în 2025.
  • Proiectul inițiat de Cluj IT Cluster, DIH4Society, parte a European Digital Innovation Hubs Network – o inițiativă a Comisiei Europene –  s-a situat în fruntea clasamentului aplicațiilor din România și țintește accelerarea transformării digitale în toate țările membre prin centre dedicate inovației care adresează direct nevoile existente la nivelul pieței.

Activitățile din 2023 ale celui mai important cluster IT din România – Cluj It Cluster – vor gravita în jurul continuării susținerii direcțiilor prioritare setate la nivel de ecosistem. Pe direcția competențelor și digitalizării IMM-urilor, au intrat în implementare două proiecte dedicate companiilor mici și mijlocii din România care urmăresc, strategic, parcurgerea primilor pași din procesul de transformare digitală.

2023 marchează și debutul perioadei de implementare a proiectelor din cadrul European Digital Innovation Hubs Network, o inițiativă a Comisiei

Europene care țintește accelerarea transformării digitale în toate țările membre prin centre dedicate inovației care adresează direct nevoile existente la nivelul pieței. În urma procesului de selecție la nivel european, DIH4Society, proiect inițiat de Cluj IT Cluster cu implicarea partenerilor săi: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud și Universitatea Oradea, s-a situat în fruntea clasamentului aplicațiilor din România.

”Noi am început deja pregătirile alături de partenerii noștri, astfel încât din acest an DIH4Society să devină cel mai de încredere partener pentru transformare digitală în direcția securității cibernetice, a roboticii inteligente și a digitalizării administrației publice din Regiunea Nord-Vest. Împreună cu partenerii vom aborda în mod direct nevoile de digitalizare existente la nivelul IMM-urilor, în special cele din zona de producție, la nivelul administrației publice, precum și la nivelul entităților din zona de sănătate.”, spune Andrei Kelemen, CEO-ul Cluj It Cluster.

Tot pe parcursul acestui an, Cluj IT Cluster va urmări misiunea sa de a crea un ecosistem favorabil care să permită dezvoltarea de soluții inovatoare și de servicii și produse software. Acest lucru este posibil prin trei proiecte europene, de tip Eurocluster, orientate spre punerea în aplicare a Noii Strategii industriale pentru Europa a Comisiei Europene, în direcția consolidării rezilienței și a accelerării tranziției spre o economie ecologică și digitală.

Proiectele sunt parte a unei rețele complexe de 30 de Euroclustere, abordând în mod specific 3 direcții prioritare:

  • Una vizează abordarea provocărilor cu care se confruntă IMM-urile atunci când accesează piața europeană de e-sănătate și sănătate digitală.
  • O altă direcția ține de consolidarea rezilienței și accelerarea tranziției către o economie verde și digitală, inițierea, dezvoltarea și menținerea unui parteneriat strategic pe termen lung la nivelul Uniunii Europene între companiile mici și mijlocii din ecosistemele digitale și cele din domeniul producției.
  • A treia direcție ține de sprijinirea IMM-urilor din cele 3 sectoare implicate – mobilă-interioare, IT și energie – în dezvoltarea de noi modele de afaceri și proiecte de inovare pentru a fi mai competitive și mai rezistente.

Cumulat, cele trei proiecte aduc IMM-urilor oportunitatea de a accesa peste 3 milioane de euro în finanțări directe, prin scheme de tip finanțare în cascadă până în 2025.

Mai multe detalii despre modalitatea prin care Cluj IT îi poate sprijini pe cei interesați să acceseze aceste fonduri, se pot găsi pe site-ul www.clujit.ro, dar și pe conturile social media:

Credit foto: Pexels

Recent Posts

0 Comments

This blog is for informational and educational purposes only.

Cluj IT will not be liable for any false, inaccurate, inappropriate or incomplete information presented, as the authors are free to choose their approach and relevant topics, within the general guidelines of the blog. The opinions expressed by the authors and those providing comments are theirs alone, and do not reflect the opinions of Cluj IT.

Certain links in the articles or comments may lead to external websites.­ Cluj IT accepts no liability in respect of materials, products or services available on any external website which is not under the control of Cluj IT.