• Consolidarea colaborării în industria de IT: întâlnire Cluj IT – Sibiu IT

Luna martie a marcat parcurgerea primilor pași înspre consolidarea acțiunilor de colaborare cu noi actori relevanți pentru industria de IT din România. Membrii Consiliului Director Cluj IT, respectiv cei ai Consiliul Director Sibiu IT s-au întâlnit pentru a creiona și analiza direcții de colaborare comune în sprijinul industriei de IT.  

Astfel, pe 14 martie 2023 a avut loc o discuție comună între reprezentanții celor două organizații, acțiune facilitată de Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, membru comun al celor două ecosisteme. Cu ocazia acestei întâlniri au fost agreate o serie de acțiuni care în final să conducă la promovarea dezvoltării industriei de IT românești și dezvoltarea economică a mediului de afaceri la nivel local, regional și național prin implementarea de măsuri de sprijin reciproc. 

Verticalele de colaborare propuse includ: 

  • Menținerea întâlnirilor comune
  • Organizarea unor activități de networking pentru membrii celor două clustere
  • Schimb de experiență și know-how
  • Coagularea unor inițiative de anvergură națională

Dialogul urmează să fie aprofundat în perioada următoare, ambele organizații exprimându-și interesul pentru semnarea unui acord de parteneriat.

_________________

Aflați mai multe despre inițiativele și noutățile comunității Cluj IT.


Alăturați-vă comunității Cluj IT fie prin aderarea companiei ca membru al clusterului, fie prin abonarea la newsletter-ul nostru lunar.