Cluj IT Cluster, cea mai mare și reprezentativă asociație de profil din România, continuă să își consolideze prezența geografică la nivel național, prin includerea de noi membri și extinderea lanțului de valoare cu actori care pot aduce un plus de valoare și know-how pe zona de inovație. 

În acest sens, anunțăm cu mare bucurie aderarea Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș la Cluj IT Cluster, instituția academică fiind una dintre cele mai prestigioase, cu statut multicultural și multilingvistic, din țara noastră.

“Aderarea acestei prestigioase instituții academice consolidează poziția noastră ca cea mai mare și reprezentativă asociație de profil din România. Suntem mândri să primim în rândurile noastre o universitate cu un statut multicultural și multilingvistic, care aduce cu sine un bogat patrimoniu de cercetare și expertiză academică. Prin acest parteneriat, dorim să continuăm să stimulăm inovația și să dezvoltăm proiecte majore care să răspundă nevoilor reale ale societății românești și să contribuie la progresul țării noastre. Împreună, vom construi un viitor mai conectat prin tehnologie și colaborare, servind drept catalizator pentru dezvoltarea economică și socială a întregii țări. Prin spiritul nostru de echipă și angajamentul pentru excelență, suntem hotărâți să transformăm România într-un centru al inovației, atractiv pentru întreaga Europă. Le urăm colegilor din Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș un bun venit în comunitatea noastră inovatoare. Împreună vom face diferența și vom deschide noi orizonturi pentru viitorul nostru comun.”, a afirmat Stelian Brad, Președintele Cluj IT Cluster.

Încă de la primele discuții referitoare la aderarea la Cluj IT, reprezentanții Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș ne-au transmis că își doresc un rol activ, urmând a valoriza în acest parteneriat experiența în cercetare, dar și corpul profesoral de elită.

Cluj IT Cluster susține că, prin astfel de parteneriate, se impune tot mai clar un proiect de țară care centrează națiunea în jurul inovării și a performanței. De altfel, viziunea Asociației noastre este despre o țară în care lucrurile nu se mai petrec la întâmplare, în care dezvoltarea pe principii sustenabile este susținută prin colaborare și proiecte majore ce adresează nevoile reale ale societății românești, în aliniere cu direcțiile actuale și viitoare europene. 

Conceptul unei națiuni care construiește un viitor optimist, prin tehnologie, poate fi pus în practică tocmai prin parteneriate precum cel cu UMFST Târgu Mureș, iar Cluj IT are deja o serie de soluții concrete pe care sunt invitate să le descopere și alte instituții reprezentative din România.

CLUJ IT este cel mai reprezentativ cluster de profil din România. Având membri din rândul companiilor, universităților și centrelor de cercetare, CLUJ IT Cluster susține procesele de transformare digitală a țării încă din anul 2012.