Provocarea Azure app development using .NET

Pe 22-23 aprilie CLUJ IT Cluster lansează o nouă provocare developerilor, de această data în zona de .NET. Timp de 8 ore intense participanţii vor avea ocazia de a explora tehnologia Azure, cu acces exclusiv în Azure Cloud, rezultatul tuturor exerciţiilor practice fiind o aplicaţie complet funcţională.

Workshop-ul se va derula sub atenta coordonare a unuia dintre cei mai valoroşi experţi ai domeniului, specialist în aplicaţii cloud şi  Azure Most Valuable Professional în ultimii 8 ani: Radu Vunvulea.


Radu este unul dintre cei 4 Microsoft Regional Directors ai României. Este membru al unui grup select de profesioniști IT din toata lumea, aleși pe sprânceană de Microsoft din rândul vizionarilor în tehnologie, și care sunt invitați frecvent să prezinte la marile evenimente de profil.

Pionier al aplicațiilor în cloud de la noi, a dezvoltat prima sa aplicație de acest gen în 2010, și de atunci a acumulat peste 300 de proiecte în cloud, rulând pe AWS, GCP și Microsoft Azure. Implicat în comunitatea dezvoltatorilor de .NET de la noi, este
co-organizator al conferinței IT Camp, precum și co-moderator al meet-up-urilor comunității.

Radu lucrează cu clienți și colaboratori din
EMEA, America de Nord și Latam, sau Asia-Pacific. Este implicat frecvent în proiecte complexe care mixează mai multe tehnologii (de exemplu, Java, .NET, JavaScript, sau chiar COBOL), proiecte open-source, sau lucrul cu mulți stakeholders.Este pasionat de călătorii și de evenimentele de business.


Workshsop-ul Azure Application Development using .NET este ideal pentru .NET developeri cu minim 1 an experienţă în programare, angajați în întreprinderi mici sau mijlocii și care lucrează în unul din cele 6 judeţe ale regiunii Nord-Vest: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj sau Satu Mare.

Cât durează? 8 ore, maxim 4 ore/zi.
Toate activităţile se vor desfăşura în limba română în format online, prin intermediul unei platforme specializate.

Cernițe tehnice: Instalarea programului Visual Studio.

Ce include agenda seminarului?

 Build and expose an API in .NET and expose it inside a Web App
 Secure the API using .NET
 Deploy and debug the API using Visual Studio and Azure
 Integrate Azure Storage and Azure SQL inside a .NET application
 Integrate App Configuration and Secrets Management in a .NET application
 Data cacheing using Azure Redis Cache
 Track, log and audit a .NET application inside Azure
 Integrate CI/CD pipelines and of a web application hosted inside Azure

Aplicatii practice de-a lungul workshop-ului
 Run an Azure Web App on the local machine (using emulator)
 Azure Storage and Azure SQL integration
 Build a CI/CD pipeline and deploy a web application

Vrei să verifici dacă eşti eligibil pentru participare gratuită? Completează formularul de mai jos!


Acțiunea este organizată și finanțată în cadrul proiectului Competactiv+ (contract POCU/464/3/12/127968, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020) implementat în parteneriat de către Asociația Patronilor și Meseriașilor, Asociația Cluj IT și Școala Informală de IT.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.