De ce Functional Programming with JAVA?

Cauţi un program care să eficientizeze munca #javadevs şi să aibă un impact direct în bottom-line-ul companiei? În 11-12 martie CLUJ IT Cluster aduce un nou workshop exact pe aceste teme pentru echipa ta. Mai mult, participanţii vor învăţa noi tehnici pentru un cod mai simplu, mai curat şi mai productiv alături de unul dintre cei mai recunoscuţi specialişti ai domeniului: Victor Rentea.


Victor este unul dintre cei doi Java Champions ai României, lucrând cu normă întreagă în domeniul instruirii și consultanței ca independent. Are o experiență enormă în domeniu: mii de developeri au urmat până acum cursurile pe care le ține, pe parcursul a celor 8 ani de activitate. Are totodată o  experiență de peste 14 ani de dezvoltare software, ultimul sau rol ocupă fiind de Lead Architect pentru IBM.

Astăzi, Victor se ocupă exclusiv cu cursurile online pentru firme, fiind unul din cei mai căutați traineri din România. Victor s-a specializat în 2020 în webinarii online live, livrand peste o mie de ore pentru angajații a zeci de companii din România și din afară de la începutul pandemiei. Astfel, la webinariile sale din ultimele 6 luni, Victor a obținut un NPS mediu între 9.5 – 9.9/10.


Seminarul Functional Programming with JAVA este ideal pentru JAVA Developerii cu minim 1 an experienţă în programare , angajați în întreprinderi mici sau mijlocii și care lucrează în unul din cele 6 judeţe ale regiunii Nord-Vest: Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Maramureş, Sălaj sau Satu Mare. Prin urmare, dacă eşti în căutarea unui workshop GRATUIT care să ofere metode de eficientizare a programării în JAVA, rapiditate în aplicarea metodelor in activitatea de zi cu zi a echipei, ghiduri şi bune practici pentru simplificarea codului şi folosirea la maxim a puterii limbajului Java, ai ajuns in locul potrivit.

Cât durează? 8 ore, maxim 4 ore/zi.
Toate activităţile se vor desfăşura în limba română în format online, prin intermediul unei platforme specializate.

Ce include agenda seminarului?

Stream API: lesser-known tips and tricks, pitfalls, best practices, clean code

Syntactic sugar: the 4 types of method references, target typing

 Effectively final and the Java memory model

 AutoCloseable Streams

 Handling exceptions in Streams: handling Unchecked exceptions, the Try monad

 Debugging code using Stream

 Parallel streams, and when (not) to use them. Performance discussion

 Optional: practical usage in API design and in your data model

 Advanced Functional Design Patterns: the Loan Pattern, BiFunctions on enums, Currying

 Completable Futures, Fork-Join-Pool: best practices, applications

Nu eşti sigur că încă un workshop online te va ajuta? Îţi lăsăm mai jos câteva gânduri ale cursanţilor de la atelierul anterior despre ce le-a placut cel mai mult la Victor şi stilul lui de training:

  • „orientarea spre partea practica (aproape fiecare aspect vine insotit de exemple si bucati de cod)”
  • „stilul de prezentare, paralela cu diverse actiuni din lumea reala (de ex: condusul masinii) “
  • „faptul ca a fost prezentat asa fel incat sa nu fie deloc plictisitor, ba chiar interesant si intrigant”
  • „energia trainer-ului si nivelul de complexitate al informatiilor”
  • „ca nu a fost doar prezentare la nivel teoretic, ci a fost hands-on. Cu exemple direct pe cod. A fost mult mai usor de inteles decat sa fi stat sa ne uitam la niste slideuri.”
  • „modul in care explica, pe intelesul tuturor”

Vrei să verifici dacă eşti eligibil pentru participare gratuită? Completează formularul de mai jos!

Acțiunea este organizată și finanțată în cadrul proiectului Competactiv+ (contract POCU/464/3/12/127968, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020) implementat în parteneriat de către Asociația Patronilor și Meseriașilor, Asociația Cluj IT și Școala Informală de IT.

Conținutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziția oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.