Cluj IT Cluster a devenit membră a Consiliului Național pentru Transformare Digitală

by | Oct 25, 2022 | Blog, Press releases, Updates / Latest News | 0 comments

La invitația Autorității pentru Digitalizarea României, Cluj IT Cluster a devenit – începând din această lună –  membră a Consiliului Național pentru Transformare Digitală (CNTD), o structură participativă stat-privat-mediu academic pentru realizarea transformării digitale a României.

Pe parcursul acestui an, Autoritatea pentru Digitalizarea României a reluat activitatea Consiliului Național pentru Transformare Digitală (CNTD). Este parte a unui demers mai amplu asumat la nivel de mandat, prin care se dorește transformarea dialogului cu mediul privat într-un proces autentic de parteneriat, în interesul transformării digitale a României. 

CNTD are rolul de a facilita implicarea tuturor actorilor interesați — instituții publice, reprezentanți ai companiilor de profil, ai camerelor de comerț și industrie, ai partenerilor sociali, ai organizațiilor neguvernamentale ale mediului de afaceri din sectorul digital, ai mediului academic, reprezentanți ai instituțiilor de învățământ superior sau ai institutelor de cercetare cu activitate în domeniul digital — în dezbaterea propunerilor și a măsurilor care au scopul de a contribui la transformarea digitală a economiei și societății românești, în linia direcțiilor de acțiune europene.

”Vă invităm să contribuiți în mod substanțial la îmbunătățirea documentelor supuse analizei CNTD, deoarece reprezentați o organizație care deține o cunoaștere profundă a ecosistemului digital la nivel național. Totodată, recunoscând contribuțiile Cluj IT Cluster în procesul mai amplu de transformare digitală a României – îmi face plăcere să invit Cluj IT Cluster, în calitate de președinte al CNTD, să devină membru al Board-ului CNTD.”, au transmis reprezentanții Autorității pentru Digitalizarea României în scrisoarea adresată Asociației Cluj IT.

”Ne bucură și ne onorează invitația Președintelui ADR, Dragoș Vlad, să ne alăturăm CNTD. Vom avea ocazia, astfel, să contribuim, la nivel consultativ, la avansarea unora dintre temele majore ce țin de digitalizarea României, mai ales a serviciilor publice. Sperăm să avem ocazia ca în acest for să aliniem rolul strategic pe care centrele de inovare digitală, ca inițiativă a Comisiei Europene, trebuie să le aibă în acest efort de modernizare a administrației publice românești și a societății noastre. Inițiativa noastră numita DIH4Society a fost selectată de CE prima pe lista centrelor de inovare digitală din România, iar Cluj IT percepe acest lucru ca pe o obligație față de beneficiarii noștri, atât din zona privată cât și din cea publică.”, a declarat Andrei Kelemen, CEO al Cluj IT Cluster. 

În activitatea sa, CNTD colaborează cu instituțiile publice și mediul academic, care pot fi invitate la lucrările grupurilor la inițiativa Autorității pentru Digitalizarea României.

Recent Posts

0 Comments

This blog is for informational and educational purposes only.

Cluj IT will not be liable for any false, inaccurate, inappropriate or incomplete information presented, as the authors are free to choose their approach and relevant topics, within the general guidelines of the blog. The opinions expressed by the authors and those providing comments are theirs alone, and do not reflect the opinions of Cluj IT.

Certain links in the articles or comments may lead to external websites.­ Cluj IT accepts no liability in respect of materials, products or services available on any external website which is not under the control of Cluj IT.