Cluj IT Cluster a sprijinit, și în acest an, organizarea Sibiu Innovation Days

by | Oct 16, 2023 | Blog, Updates / Latest News | 0 comments

Fidel principiilor sale, Cluj IT Cluster a susținut și în acest an organizarea Sibiu Innovation Days, eveniment ajuns la cea de-a patra ediție. Conferința s-a desfășurat în 5 și 6 octombrie, în organizarea Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu, prin intermediul Institutului de Transfer de Cunoaștere Hasso Plattner, cu sprijinul Cluj IT Cluster și al Sibiu IT Cluster.

La fel ca în anii precedenți, evenimentul a reunit zeci de experți mondiali din domeniu, reprezentanți ai autorităților publice naționale, dar și de la nivel european, cu toții explorând tema transformării digitale și a soluțiilor necesare pentru dezvoltarea durabilă și reducerea decalajului de inovare dintre România și țările europene.

”Vreau să menționez ideea de comunitate, fiind ceea ce am reușit să construim aici, la Cluj, ca model de succes ce merită să fie replicat în România. Am mers către Sibiu, sprijinind organizarea celor patru ediții Sibiu Innovation Days, pentru că acolo am găsit germenii necesari unei asemenea inițiative, iar istoria recentă, succesul organizării an de an al acestei conferințe, arată că am avut dreptate. Un alt aspect important este cel al nevoii de inovație care trebuie să se răsfrângă într-un mod cât mai direct în comunitatea de business locală, iar universitățile și institutele de cercetare trebuie să joace un rol central, pentru a facilita transferul inovației către mediul socio-economic. Ei bine, la Sibiu, am găsit o puternică implicare și din acest punct de vedere”, spune Andrei Kelemen, CEO-ul Cluj IT Cluster. 

La conferința de la Sibiu au participat manageri și angajați din companiile active în regiunea Transilvaniei, și nu numai, interesați de procesele transformării digitale, dar și antreprenori care și-au dorit să descopere noi modele de inovare și oportunități de colaborare. De asemenea, printre participanții la această ediție au fost și cadre didactice și cercetători care au dorit să înțeleagă mai bine tendințele de dezvoltare ale domeniului IT, impactul acestuia asupra joburilor viitorului, precum și cerințele de noi competențe ale angajaților în companii.

La fel ca și în anii trecuți, Sibiu Innovation Days a avut și o secțiune de hackathon dedicat studenților, unde aceștia au dezvoltat diferite aplicații hardware–software și au lucrat pentru un concept referitor la transformarea digitală pe mai multe teme.

Puteți urmări integral desfășurarea celor două zile ale conferinței Sibiu Innovation Days, mai jos:

CID 2023, Ziua a II-a:

Recent Posts

0 Comments

This blog is for informational and educational purposes only.

Cluj IT will not be liable for any false, inaccurate, inappropriate or incomplete information presented, as the authors are free to choose their approach and relevant topics, within the general guidelines of the blog. The opinions expressed by the authors and those providing comments are theirs alone, and do not reflect the opinions of Cluj IT.

Certain links in the articles or comments may lead to external websites.­ Cluj IT accepts no liability in respect of materials, products or services available on any external website which is not under the control of Cluj IT.