Pe parcursul anului 2023 Primăria Municipiului Turda a făcut pași importanți în procesul său de transformare digitală, alături de echipa formată din experți din ecosistemul Cluj IT.

Echipa clusterului, formată din 7 specialiști, și-a pus în aplicare expertiza extinsă și a parcurs etapele dezvoltării strategiei de transformare digitală a municipiului, de la analiza nevoilor existente, până la definirea și propunerea de proiecte practice pe verticalele importante pentru municipiu.

Strategia se concentrează pe patru piloni principali, structurați in 9 verticale, pe care echipa noastră a propus peste 70 de proiecte.

“Prin Strategia de Transformare Digitală 2024 – 2034, Municipiul Turda nu doar că își reconfigurează structura serviciilor publice pentru era digitală, ci devine un pol de inovație și un model de urmat în armonizarea tehnologiei cu nevoile comunității. Digitalizarea trebuie să fie un proces inclusiv, care să reflecte atât vocea cetățenilor, cât și pulsul dinamic al tehnologiei. Invit pe fiecare locuitor al Turzii să fie un partener activ în această călătorie transformațională, pentru că, împreună, putem să construim un viitor în care tehnologia servește, înainte de toate, umanitatea și calitatea vieții.” a declarat Stelian BRAD, PhD (eng.), PhD (econ.), Președinte Cluj IT Cluster

 

Cristian Matei, primarul municipiului Turda: “Suntem conștienți că schimbarea nu este întotdeauna ușoară și că transformarea digitală necesită investiții în tehnologie, dar și un accent deosebit pe implicarea cetățenilor, pe educație și formare. Prin urmare, lansăm în dezbatere publică Strategia de Transformare Digitală 2024 – 2034, elaborată în parteneriat cu expertiza clusterului Cluj IT, un lider recunoscut în domeniul tehnologiei informației și inovației.“

Cetățenii municipiului sunt invitati sa contribuie activ cu idei și sugestii în procesul de digitalizare, prin transmiterea perspectivei lor pe marginea proiectelor de transformare digitală propuse pe verticalele:

📍 Administrație publică
📍 Urbanism și planificare urbană
📍 Servicii publice de sănătate
📍 Educatie
📍 Cultură
📍 Turism
📍 Servicii suport pentru afaceri
📍 Infrastructură IT
📍 Securitate cibernetică

Echipa de experți Cluj IT:

  • Stelian Brad – Președinte Cluj IT și manager proiect;
  • Paulina Mitrea – Expert smart city eHealth (Sănătate inteligentă) și smart trafic;
  • Daniel Homorodean – Expert administrație inteligentă;
  • Erik Barna – Expert digitalizare în urbanism și planificare urbană;
  • Ciprian Oprișa – Expert Securitate Cibernetică;
  • Cosmin Porumb – Expert digitalizare în educație (eLearning);
  • Bogdan Ciotlăuș – Expert infrastructură de digitalizare/Soluții Cloud.

Lista completă a proiectelor este disponibilă pe:
https://primariaturda.ro/transformare-digitala-a-municipiului-turda/https://lnkd.in/d3H2qSm6